Oud en Nieuw

2015Oud en Nieuw wisselen elkaar morgen razendsnel af. En ook al kijk ik graag vooruit; ik blijf nog heel even in het oude hangen, omdat het morgen binnen een seconde ineens klaar is. Nog heel even en dan is het jaar 2015 een afgesloten ding. De klok slaat straks twaalf keer en dan is het afgelopen. Over. Alsof er binnen een seconde tijd iets valt af te sluiten dat 365 dagen heeft geteld. Alsof het een zandkorrel is die door de wind wordt opgetild en in een donker hoekje belandt om vervolgens nooit meer licht op zich te zien schijnen. Een gek idee. Ik vind dat al die 365 dagen er namelijk wel toe doen. Elke dag voegt iets toe aan ons leven. Of het nu gezellige, vervelende, verdrietige of hele mooie dingen zijn. Zelf kijk ik met een goed gevoel terug op 2015. Het was een jaar waarin ik nieuwe dingen ben gaan ondernemen en keuzes heb gemaakt die mijn leven hebben veranderd. Ik zette voorgoed een punt achter mijn baan bij een werkgever waar ik al elf jaar werkzaam was. Ik startte een eigen onderneming zonder exact te weten wat het me zou brengen. Ik ontdekte nieuwe plekken op de aardbol. Zette mijn voetstappen voor het eerst op een gletsjer. Vierde het leven met vrienden en familie. Genoot van een heerlijk zonnig voorjaar en nazomer in eigen land. Leerde nieuwe mensen kennen. Liet een  andere wereld voor me open gaan door een NLP cursus te volgen…Oftewel; ik kan concluderen dat mijn persoonlijke ‘eindejaarslijstje’ met favoriete gebeurtenissen er één is waar ik trots op ben.

Om mijn persoonlijke leven heen speelden er helaas ook genoeg zaken in de wereld die mijn over het algemeen optimistische kijk op de wereld een knauw hebben gegeven. Vooral de gebeurtenissen in Parijs hebben behoorlijke krassen achtergelaten in de glazen van mijn positieve bril. Ook het groeiende aantal berichten in de media die weergegeven worden in de ‘wij en zij-taal’ (waar ik eerder al een blog over schreef) zorgt bij mij voor lichte kortsluiting. Helaas weet ik dat ik bepaalde gebeurtenissen niet kan voorkomen, maar ik geloof erin dat een heleboel positieve energie bij elkaar nog altijd tien tot de macht ontelbaar krachtiger is dan de negatieve stromingen. Ik poets de glazen van mijn roze bril dus graag snel weer op.

Nog één dag te gaan van de 365 stuks die het jaar 2015 telt. De dag dat Noord-Engeland zich opmaakt voor nog meer water dan dat ze de afgelopen tijd al te verduren heeft gehad en ze in Brussel nog maar eens een flinke hoeveelheid militairen optrommelen om een eventuele aanslag te voorkomen. In Nederland begeven wij ons massaal naar de winkels om lekkere hapjes in te slaan en maken we ons druk om een eventueel drupje regen dat misschien, eventueel zou kunnen vallen als de klok straks twaalf keer slaat. Een groot contrast, maar aan de andere kant prijs ik mijzelf gelukkig. Want als dat laatste mijn zorg van morgen is, dan vind ik die laatste dag van 2015 nu al meer dan geslaagd.

Proost! Ik wens iedereen een zorgeloos einde van 2015 en een positieve kijk op 2016!

Happy New Year 2016 replace 2015 concept on the sea beach

One Response to “Oud en Nieuw”

  1. Mooi geschreven weer Von. En laten we zeker met elkaar positief blijven.
    Mooi 2016! ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.