Sterren

Daar liggen ze dan; de show-stelers van de afgelopen tijd. Wekenlang werden ze begeerd en bejubeld. Vormden ze de jetset van het moment en mochten ze overal op de eerste rang plaatsnemen. Ze werden omgeven door spotlights en glitter en glamour. Op deze manier trokken ze de aandacht van iedereen die het maar wilde zien.

Als echte sterren werd alles voor ze geregeld. Tussen al die anderen, waren zij degenen die mochten stralen. De show mochten stelen. Ongegeneerd mochten genieten van een plekje vooraan.
Alles werd in het werk gesteld om ze die hoge status te geven. En weken- en soms wel maandenlang genoten ze ervan. Werden ze letterlijk verslonden. Maar nu….nu is er van de één op andere dag niets meer over van dat alles.

Afgedankt
Zonder gene worden ze één voor één van de eerste rang verdreven. Doven de verblindende spotlights zich boven hen en worden ze zonder pardon uit de zaal verwijderd of in het ergste geval in een bak gegooid.
Sommigen worden zelfs besmeurd met lelijke stickers. Stickers met cijfers erop variërend van 20 tot 70.
De keiharde realiteit. Tot drie dagen geleden was de wereld nog vol van ze en nu worden ze afgedankt alsof hun leven niets meer waard is. Alsof het kortingspercentage op een sticker daar nog iets aan kan veranderen.

Zilveren glitter-baarden
Het is de keiharde werkelijkheid. Een ritueel dat zich elk jaar weer herhaalt. Alleen dan met andere kleuren en vormen. Omgeven door andere entourages en andere stellingen.
Volgend jaar volgt er weer een nieuwe lichting ‘Kerst-sterren’. Dan is het romantische lichtsnoer met de engeltjes vervangen voor een LED-snoer met pinguïns. Zijn de plaatsen van de Kerstmannen met zilveren glitter-baarden vergeven aan met sneeuw bepoederde rendieren. En maken de glas geblazen Kerstballen in de boom plaats voor zelfgebreide vogeltjes. Het is niet anders. Het is het lot van de Kerst-ster. Ze wordt met liefde geproduceerd, maar afgedankt als een oude schoen.

Tweede kans
Heel, heel misschien is er nog een kansje voor de beroemdheden van dit jaar. Wordt de rood glanzende Kersthanger nog eens uit het magazijn gehaald. Wordt het roze Kerstengeltje nog een keer in het schap neergelegd. Maar dan waarschijnlijk wel op de tweede rang. En met een afgepulkte kortingssticker.

4 Responses to “Sterren”

  1. En daarom bewaren velen de “aloude Kerst” spulletjes , w.o de sterren, van hun ouders en oma’s tussen de nieuwe. Als aandenken.

  2. Leuk geschreven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.