Actrice

In 2013 begon ik aan een cursus improvisatietheater. Vanaf minuut één was ik verkocht. Wat was het heerlijk om iemand (of iets) neer te zetten en daarbij te leren vertrouwen op mezelf, op mijn medespelers en het moment.

Zes jaar lang volgde ik lessen van professionals uit het vak. Ik speelde inmiddels in tientallen voorstellingen op diverse podia in Nederland.
We bedachten en speelden improvisatievoorstellingen voor kinderen. We creëerden formats voor lange en korte improvisatie speelvormen en deelden die op het podium met het publiek.
Ik deed mee aan een unieke voorstelling; improviseren op gedichten van lokale schrijvers in Haarlem. Deze voorstelling werd een groot succes en we mochten hetzelfde concept vervolgens in het Friese Balk neerzetten.

Camera acteren
In de loop van de tijd groeide mijn aandacht voor acteren voor de camera.
Mijn debuut in een 48 hour film werd in 2018 een feit en daarna is mijn liefde voor acteren alleen nog maar meer gegroeid.
Ik speelde in een aantal short films en ook kreeg ik (hoofd- en bij-)rollen in diverse (online) commercials, series en bedrijfsfilms.

Om verder te groeien en voortdurend te blijven spelen volg(de) ik diverse Masterclasses en lessen op het gebied van acteren (Tony Grahn, Faaam, De Toneelmeester).

Produceren
Naast acteren, produceer ik ook voor (short)films. Ik produceerde in 2018 en 2019 48 hour films en in 2019 kreeg ik de kans om voor Sven Peetoom en Chris de Krijger een short film over ‘De Slag om de Schelde’ te produceren. Deze film (‘T water moge stijgen’) zal op 1 mei 2020 in première gaan.

Contact
Meer weten over of zien van mij als actrice?
Neem contact met me op via mail: yvonne@vonnieschrijft.nl of telefoon: 06-55817016.
Bekijk videomateriaal op Vimeo (waaronder mijn intro-filmpje).
Of volg me via Instagram.

Fotocredits: André Sjouerman